NK 16m2 2011

Op 1, 2, 3 en 4 september is het NK 16m2 gezeild op de Beulaker. Het bestuur, het wedstrijdcommite en heel veel vrijwilligers voor rescue/baanverzorgers hebben ervoor gezorgd dat dit evenement een groot succes is geworden. De ingehuurde Wedstrijdleider voor dit evenement was Martin Heineke. Deze was vol lof over de inzet en de kwaliteiten van de vrijwilligers.

Kijk hier voor foto's gemaakt door Meta Pijlman

Kijk hier voor foto's gemaakt door Jan van Esseveld

 

Verslagen Clubwedstrijden 2011

Clubwedstrijden 11 september 2011

We doen mee met de clubwedstrijden!!!!

Afgelopen winter is Bert druk bezig geweest  om de 16m2  opnieuw te voorzien van nieuwe laklagen. De boot zag er weer picobello uit.Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: http://www.zvbelterwiede.nl/wordpress/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif
Een nieuw tuig van Smit/Kort aangeschaft en een nieuwe mast van Sander Spannenburg erop, dat moet lopen, dacht Bert, maar helaas liet de gezondheid hem niet toe om te varen.
Tot…… de NK . Bert was er weer bij, met Jan Mastebroek aan de fok.
En nu samen met Geesje de clubwedstrijden van september. Wat waren we gelukkig om dit samen te mogen meemaken.

Wat was Bert trots op z’n bootje!!!

Deze dag begon met een heerlijk zeilwindje, met 9 deelnemers in de 16m2 aan de start. Ook Melle Geerts was van de partij.  In de eerste race begonnen we in de middenmoot, maar na een strijd met Jan Busbroek,  Gerard Bralten en Jan de Haan eindigden we  als 3e . Bij de 2e race wakkerde de wind  aan. Melle haakte af en Jan Hagedoorn had pech met z’n wandputting en moest de wedstrijd staken. Bert wilde door. Bij de onderton was de wind dusdanig, dat Bert een stormrondje wilde maken om de ton te ronden. Dit ging Geesje nog niet te vlot af. Jammer!   We verloren ons mooie plekje vooraan en moesten aanzien, dat anderen onze plaats vooraan overnamen. We eindigden als 5e. Na de middag was de wind gedraaid en minder heftig, dan in de 2e race. We bleven knokken en de finish was spannend. Ellis de Haan kreeg een windvlaag en eindigde net met een neuslengte voor Jan de Haan en Bert de Vries. Deze, voor ons bijzondere dag, eindigden we  in totaal op een 3e plaats. De volgende dag zat Bert nog te genieten van het varen in z’n 16m2 (Met Geesje als z’n maatje.)

Bert en Geesje de Vries (4256)

Clubwedstrijden 11 juli 2011

Blauw, blauw, blauw…..

Een goede voorbereiding voor de Blauwe Hand Cup is het halve werk.
Die voorbereiding begint natuurlijk al de avond van te voren.
Daarom komen we altijd laat en zo blauw als een tientje aan boord,
Dan is er in ieder geval geen tijd en energie om te peizen over ingewikkelde strategieën voor het starten.
Nou, die eerste start waren we dan ook behoorlijk de weg kwijt…..
Ik weet niet meer wat er gebeurde tijdens de eerste start maar we waren in ieder geval niet onderweg naar de bovenboei.
Maar niet getreurd, de wedstrijd duurt tot aan de finish. Zo gezegd zo gedaan… gas erop!
Met een gehandicapte Ruinemans (bril verloren voor de wedstrijd), Harry goed op stoom, Ellis nog in de roes van haar Bul en nieuwe baan, de Jannen enigszins de weg kwijt en de rest verbouwereerd om zich heen kijken was het een bijzondere strijd.
Wind uit alle hoeken, een tornado is er niets bij, toch maar weer een paar kleine strategietjes erop los gelaten.

Met die blauwvinger aan het roer en een bemanning die net wakker kon blijven toch nog derde geworden.

Met vriendelijke Blauwe Hand groeten,
Blauwvinger (Jan  Busbroek) en bemanning (Dagomar Deelstra) 16M2 4447

PS. Complimenten aan het wedstrijdcomité. Ondanks de moeilijke omstandigheden lagen de banen er goed in er werd adequaat gereageerd op de veranderende omstandigheden.

Clubwedstrijden 12 juni 2011

Wedstrijdverslag en uitslag 16m2

Zondag was de opkomst van de 16m2 klasse redelijk met 10 inschrijvers. Het was een mooie zonnige dag  met windkracht 3 en in de vlagen wat meer. De driehoeksbaan werd gezeild met echt duidelijke grote tonnen. Wat een genot.

Tot mijn verbazing ging Wubbo Veldman in de 1e wedstijd met de 2570 er als een haas vandoor en wist de koppositie tot het einde van de strijd te houden, hoewel Gerard Bralten [ 2e] en ik [ 3e] hem bij de finish heel dicht op de hielen zaten. Bravo Wubbo..........

De 2e wedstrijd zat het kopgroepje weer dicht op elkaar bij de 1e ton,maar kon Gerard Bralten met aanhang er tussen wegpiepen, nadat ik in de fout was gegaan met een bakboord/stuurboord regel en een strafrondje moest doen. Gerard werd 1e dus ook bravo.

Na de pauze werd de 3e wedstrijd om 14.30 gestart, althans dat was de bedoeling.

Echter het wedstrijdcommite begon na al die windraaiingen zelf ook een beetje draaierig te worden en wist niet goed wanneer te starten.

Na wat aanmoedigingen van zeilers dat de wind vanmorgen ook al zo was kwamen ze weer bij de positieven en werd er na 3x uitstel gelukkig toch doorgepakt. Bijna iedereen startte bij de bovenboei omdat de windrichting dit aangaf, echter Jan de Haan gokte op de onderboei en kreeg tijdens het startschot de weergoden in zijn voordeel, waardoor hij haast recht op de 1e ton kon koersen en de rest kon hem nakijken.

Gedurende de wedstrijd werd Jan toch teruggepakt door Gerard Bralten 4382 en de 2500, echter Jan wist in het laatste ruime rak zijn koppositie te herstellen en ging er opnieuw tussen uit en werd 1e. Het gevecht om 2e en 3e plek was een ware strijd tussen de 4382 en de 2500 waarbij tig keer overstag werd gegaan en werd meegeklapt, maar dat mag in een laatste kruisrak nietwaar?  2e werd de 2500 en 3e werd de 4382.

Totaaluitslag:
Gerard Bralten 1
Wubbo Veldman 2
Harry Gierveld 3

Al met al een hele mooie zeildag!

Harry Gierveld 16m2 2500

Clubwedstrijd 8 mei 2011

Moederdag 2011

Het zeilseizoen van zv Belterwiede 2011 had voor mij niet beter kunnen beginnen en wel om 3 dingen:
1) prachtig zonnig weer,
2) heerlijke wind,
3) en de eerste clubwedstrijd van het jaar als 1e eindigen!
Met een deelname van 8 bootjes is dit natuurlijk zonde voor de zeilers die er niet bij waren.
Hopelijk met de volgende wedstrijd weer zulk mooi weer en toch wel een grotere deelname.
De eerste start lijkt voor mij volledig te mislukken, Klein klapje stuurboord en zit in een mooie strook die zo naar de eerste boei draait. Daar komen ze niet meer bij.
Tweede start direct na de finish, soms lijkt de wind wat aan te halen, tegen het einde gaat hij toch wat liggen. De Jannen als eerst om de eerste boei, de rest er achteraan.
Derde start na een welverdiende pauze, met wat minder wind. Deze wedstrijd werd ook weer door de Jannen gedomineerd.
Al met al een mooie serie korte wedstrijdjes, met het ideale weer is zeker voor herhaling vatbaar.
Aan het einde van de dag met een gloeiend hoofd een pintje pakken.
's Maandags voel je weer spieren waar je het bestaan niet meer vanaf wist.

Harry Breman
16m2 4216